Kako odabrati fotografa za vjenčanje?


Kako biste ispravno odabrali fotografa za vjenčanje, prvo trebate znati kakve fotografije želite. Fotografije nisu samo list papira na kojem je ostao zabilježen trenutak, one su transferi emocija, misli i osjećaja koje Vama i nadolazećim generacijama pričaju priču.


Kako izabrati fotografa za vjenčanje?
Fotograf za vjenčanje

Zamislite kako sjedite sa svojim partnerom na terasi vašega doma na dvadesetu godišnjicu braka, pijete čašu vina i listate album sa vašega vjenčanja. Jeste li? E sada zamislite kako te slike izgledaju, što na njima vidite, kako se osjećate dok ih gledate, čega se sjećate sa toga dana, za što Vam je žao da nije uhvaćeno na fotografiji. Sjednite malo u tom osjećaju vizualizacije i zatim si na papir napišite sve što vam padne na pamet.

Fotograf na vjenčanju je pripovjedač koji skrivećki iza objektiva piše vašu ljubavnu priču.

Na primjer: želim vidjeti svoj buket kakav je izgledao, želim da su uhvaćeni trenutci mene s mojim sestrama, želim da mladoženja ima fotografije sebe u portretu, želim da se vidi predivan sunčan dan i da je uhvaćeno puno osmijeha. I slično. Vjerujte mi, misli će Vam doći same.


Kada u glavi i na papiru imate ideje o tome kako bi Vaše fotografije s vjenčanja trebale izgledati, možete krenuti u potragu za fotografom za vjenčanja koji će Vam te ideje i ostvariti.


1. Odredite proračun za fotografa za vjenčanje

Snovi su ostvarljivi, ali kao i sve na svijetu imaju svoju cijenu. Kako bi svijet bio u balansu, ne možete ništa dobiti besplatno. I naravno, ako nešto više cijenite, više od toga možete i dobiti. Nije uvijek pravilo da je skuplje i bolje, ali generalno jeste.


Dobar fotograf za vjenčanje vodi računa o detaljima.
Detalji s vjenčane fotografije

Kako ne biste bili razočarani, postavite si proračun za fotografa za vjenčanje (cifru od - do koju možete izdvojiti). Unutar toga proračuna i u rangu sa svojim očekivanjima, pronađite najboljeg ponuđača.


Ukoliko nemate ideju koja bi cifra proračuna za fotografa za vjenčanje mogla biti, pronađite na internetu nekoliko fotografa koje vam Google izbaci prve u pretraživanju i pogledajte njihove cijene aranžmana. Stavite na papir nekih 6 fotografa za vjenčanje koji su Vam zapeli za oko i izračunajte prosječnu cijenu ponude. Tako ćete dobiti dojam koliko vam je novca potrebno. I vodit računa a većina fotografa naplaćuje svoj dolazak po kilometraži. Pa vam je tako puno isparljivije pronaći fotografa u svojoj okolici.


Dobar fotograf za vjenčanje vodi računa o ambijentu i lokaciji fotografiranja.
Fotografija s vjenčanja

Samu cifru koju ćete izdvojiti za fotografa za vjenčanje, ili ako gledate iz druge perspektive za svoje fotografije s vjenčanja, može varirati i nakon što odaberete fotografa. Taj jedan fotograf za vjenčanje za kojeg se odlučite u svojoj ponudi će zasigurno imati više paketa koje vam može ponuditi, a ukoliko je fleksibilan može vam i sastaviti i personaliziranu ponudu prema vašim željama. Pa tako npr. ne trebate imati fotografa za vrijeme priprema, oblačenja i šminkanja ako ne želite, što njemu smanjuje broj radnih sati, a vama proračun.


Zanimljivu ponudu foto i video paketa, sa širokim rasponom cijena možete pronaći kod Daniela Dombay. Daniel je