Pečat od voska na pozivnici za vjenčanje – da ili ne?


Sigurno ste prelistavajući Pintarest za ideje Vaše pozivnice za vjenčanje naišli na trend pečata iz voska na kuvertama za pozivnice ili samim pozivnicama za vjenčanje. Donosimo vam kratki tekst o tome kako se pravi pečat od voska, kada ga i zašto koristiti te kako slati pozivnice za vjenčanje s voštanim pečatom.


Voščeni žig na poročnih vabilih Wedding Petra
Voščeni žig na poročnih vabilih

Pečati od voska su klasični, lijepi i naglasak luksuza i elegancije našim pozivnicama za vjenčanje. Definitivno ga želite uključiti u svoj tiskani materijal za vjenčanje.


Ali iako su prekrasna središnja točka vaših pozivnica ili kuverti za vjenčanje – jesu li praktični i na što obratiti pažnju prilikom slanja takvih kuverti. Čitajte dalje…


Ovi mali reljefni krugovi su zavladali svijetom pozivnica za vjenčanje. Iako se na prvi pogled čine jednostavni za napraviti, oko njih ima malo više posla nego što si možete zamisliti.

Što je pečat od voska?


Pečati od voska su povijesni & trendi detalji pozivnica za vjenčanje i kuverti za pozivnice.


Pečati od voska su se upotrebljavali i starome vijeku kako bi se osigurala autentičnost poruke koja se šalje. Lomljenje pečata na pismu je značila pročitanu poruku. Imućne obitelji su imale svoje grbove i monograme kojima su pečatirale kuverte. Svrha voštanih pečata se s vremenom i poviješću mijenjala, ali je zadržala svoju prisutnost. Danas su pečati od voska ukrasnoga karaktera, ali je metoda rada zadržana još od staroga vijeka.


Tradicionalna metoda izrade voštanog pečata : Voštani štapić se otapa svijećom na jednom kraju i pušta se da kapa izravno na papir. Ugravirani metalni pečat se zatim utiskuje u rashlađeni vosak prije nego što se stvrdne i tako ostavlja otisak dizajna.


Danas se koriste malo modificiranije metode na istoj osnovi. Ponekad se voska topi iznad plamenika svijeće u metalnoj dubokoj žlici ili se topi malo modernije sa vrućom pištoljom.


Vruća pištolja je praktičan način topljenja štapića od voska jer neki modeli pištolje omogućuju kontrolu jačine zagrijavanja, pa se smanjuje vjerojatnost pregrijavanja voska koji bi na pozivnicama za vjenčanje izgledao neuredno.


Vosak se jako brzo hladi, pa je zato potrebno što prije utisnuti pečat kako se ne bi stvrdnuo i postao neuporaban. Kada se ukloni pečat, ispod njega u vosku ostaje određeni dizajn sa krugom oko njega.


Voštani pečati su povijesni i trendi detalji pozivnica za vjenčanje i pozivnih omotnica.

Kako se koristi pečat od voska?


Najpopularniji način korištenja voštanih pečata je zatvaranje preklopa omotnica s pozivnicama za vjenčanje. Ovaj izgled inspiriran starinom bio je osnovni dizajn zadnjih nekoliko godina, osobito kada su u pitanju vjenčanja u klasičnom i vintage stilu, ali pečate s voskom možete pronaći u gotovo svakom zamislivom dizajnu.


Od tradicionalnih stilova s ​​monogramom do elegantnih cvjetnih motiva, tropskog zelenila, pa čak i životinjskih silueta, ovaj ukrasni detalj tiskanice uistinu je svestran za sve teme vjenčanja.


Ako tražite jednostavne načine da poboljšate svoju svadbenu tiskanicu, voštani su pečati mali, ali moćni detalj i učinit će da se vaše pozivnice doimaju kao umjetnička djela po mjeri.


Voštani pečati na pozivnicama najčešće se koriste kada mladenke žele romantičan, ali elegantan stil inspiriran starinskim detaljima, ili čist starinski dizajn pozivnice za vjenčanje koji je postao vrlo popularan posljednjih godina.


Od modela s tradicionalnim monogramima, do motiva koji preferiraju font ili cvjetni luksuz, voštani pečat savršeno će se uklopiti u njegovu estetsku ulogu, jer je ovaj ukrasni detalj pozivnice uistinu svestran za sve teme vjenčanja.


Ako tražite jednostavan način da poboljšate svoje vjenčane otiske, voštani su pečati mali, ali moćni detalj koji će vaše pozivnice za vjenčanje učiniti pravim umjetničkim djelom!

Wedding Petra Poročno vabilo z voščenim žigom
Wedding Petra Poročno vabilo z voščenim žigom

Pečati od voska prikladni su za sve različite vrste papira za pozivnice za vjenčanje, uključujući klasični karton, paus papir, laneni papir i slično. Možete koristiti i voštane žigove na karticama s imenima gostiju, na brojevima stolova.... Ako ste baš kreativni, možete koristiti voštane žigove i na nepapirnatim svadbenim predmetima: svadbeni darovi, boce vina, čaše za šampanjac itd. .. Postoji mnogo opcija, ako se odlučite malo igrati!Slanje pozivnica za vjenčanje s voštanim pečatom


Savjetujemo vam da prije izlijevanja voštanog pečata naslovite svoje kuverte s pozivnicama, jer ćete lakše napisati podatke na ravnu površinu.

Pečat na kuvertama pozivnica moraju biti dovoljno čvrste za slanje poštom, ali ako ste zabrinuti da će pečati biti oštećeni, imate dvije mogućnosti: 1. upotrijebiti vanjske omotnice kako biste zaštitili pečat od slanja ili 2. dostaviti ga. pozivnice za vjenčanje osobno.


Osobna dostava pozivnica obično je moguća ako se vaši gosti nalaze u istom ili obližnjem mjestu gdje živite, pa možete odabrati ispis samo nekoliko kuverti kako biste smanjili troškove dostave i dodatne kuverte. Ako osobna dostava nije moguća, za slanje kuverti s pozivnicama bez dodatne vanjske omotnice svakako odaberite opciju izlijevanja voska izravno na